Egészséges Szokások – Tudom, hogy a Biológiai Okok

Tudod, nem könnyű leszokni róla? Ezért minél hamarabb az életben építünk jó, egészséges szokások, a könnyebb tartani őket, maradj egészséges, mint lehetséges. Amikor a jó szokások vannak érvényben, könnyebb ellenállni a rossz is.

Ez a cikk, tanulmány arról, hogy a biológiai okok mögött a szokások.

Evés

Az éhség által elemzett három különböző alkatrészek

Biológiai

Tanultam

Kognitív

Biológiai

Gyomor Összehúzódása Elmélet – Ezt adta Ágyú Washburn. Ez kimondja, hogy éhesek vagyunk, amikor a gyomor szerződések.Ez a cikk, tanulmány arról, hogy a biológiai okok mögött a szokások.

Washburn képzett magát lenyelni egy léggömb, amelyet csatolni kell a csövet, akkor a felfújt léggömb volt a gyomrában. Amikor a ballon volt, felfújt, hogy ő nem éhes. Később ez az elmélet az volt, szemben tény, hogy az emberek, akiknek a gyomruk eltávolították mindig éreztem, hogy éhes.

Glükóz-Elmélet Azt állítja, hogy éhes, amikor a vér glükóz szintje alacsony.

Inzulin Elmélet Azt állítja, hogy éhes, amikor az inzulin szintje növeli a hirtelen testünkben. Ez az elmélet azt jelzi, hogy van, hogy növeli az inzulin szintet, annak érdekében, hogy éhes.

Hőtermelés Elmélet Azt állítja, hogy éhes, amikor a testhőmérséklet csökken, amikor emelkedik az éhség csökken.Ez az elmélet azt jelzi, hogy eszünk többet, közben tél.

Tanultam

Mint emberi lények, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a pszichológiai része, a tanult, illetve a kognitív összetevők, éhség. Az éhség attól függ, hogy a külső idő is. A pl. 12 PM érezzük, hogy éhes, mert az ebéd ideje. Ez azért van, mert a tanult viselkedés. Négy alapvető íze: édes, savanyú, keserű, sós. Az emberek folyton éhes, amíg ez a négy íze teljesülnek.

Megismerés

Jóllakottság hiányában, az éhség. Két mechanizmusok: az agy szintű, gyomor-bélrendszeri szinten.

Jóllakottság hiányában, az éhség. Két mechanizmusok: az agy szintű, gyomor-bélrendszeri szinten.Az agy szint: Van két hely a hipotalamusz: ad Ventromediális magok, Laterális hipotalamusz. Ventromediális Nivea jelet, mikor kell abbahagyni az evést. Laterális hipotalamusz ad jelet, hogy elkezd enni.

A gyomor-bélrendszeri szint: Jóllakottság jelek származnak, gyomor, amely szabályozza a rövid távú eszik.

Alszik

A két Folyamat Modell Aludni Rendelet

Az alvás-ébrenlét ciklust szabályozza két külön biológiai mechanizmusok. Ez által javasolt Alexander Borbely. Két folyamatok:

Cirkadián ritmus

-Alvás homeosztázis

Cirkadián ritmus –

Napi ciklus, a biológiai aktivitást. Az is ismert, mint Folyamat. A rendelet a test belső folyamatainak, valamint figyelni kell a szintet, szabályozza a belső biológiai vagy cirkadián óra.

Test-ben épült cirkadián óra központja a hipotalamuszban, az agy. Ez a fő mechanizmus, amely szabályozza az időzítés aludni, független attól, hogy az összeg az előző aludni, vagy álmatlanságot. Ez a belső óra egyeztetik a nap (fény-sötét ciklus) több, mint 24 órán belül, szabályozza a test alvási szokások.

-Alvás homeosztázis –

A felhalmozási hypogenic ( altató ) anyagok az agyban, amely létrehoz egy homeosztatikus aludni vezetni. Az is ismert, mint Folyamat. Külső tényezők, pl. Élelmiszer, gyógyszer, étel-szer, alvás, stressz, gyakorlása.

Alvászavarok

Somnipathy vagy Alvászavarok – Kevesebb, mint a megfelelő alvás olyan mértékben, hogy ez zavarhatja a személy normális fizikai, mentális, érzelmi működik.

Jóllakottság hiányában, az éhség. Két mechanizmusok: az agy szintű, gyomor-bélrendszeri szinten.Hypersomnia, vagy a Narkolepszia – Túlzott alvás. Az emberek, akik Hypersomnia tud elaludni, bármikor. Például a munkahelyeden vagy, miközben, azok vezetői. Az okok vagy alváshiány (nem elég aludni), hogy túlsúlyos, drog-vagy alkoholfüggőség, fejsérülés, mint a sclerosis multiplex, Vényköteles gyógyszerek, mint pl. nyugtatók, depresszió.

Diagnózis – az Orvos megkérdezi az alvási szokások, mennyit alszik éjszaka, bármilyen érzelmi probléma.

A kezelés – Stimulánsok, antidepresszánsok kapnak.

Álmatlanság – az alváshiány. Annak oka a stressz, a szorongás, iskolai vagy munkahelyi nyomás, a család, a házasság probléma, súlyos betegség vagy halál a családban. Ha rövid idő alatt az álmatlanság nem sikerült megfelelően lehet morph a hosszú távú probléma, tartós, hosszú után az eredeti stressz elmúlt.

Fatális familiáris álmatlanság – egy ritka genetikai alvászavar. Úgy tűnik, a késő felnőttkorban. Ebben hibás fehérjék úgynevezett prionok támadás a thalamus, egy szerv az agyban, ami fontos szerepet játszik a szabályozó aludni. Az áldozat fokozatosan teljesen elveszti a képességét, hogy aludni – első az a képesség, hogy aludjunk, majd a képesség, hogy éjjel aludni. Ezt követi a hallucinációk akkor gyors fogyás, majd a demencia (emlékezetkiesés).

Futó

Húsz perc könnyű futás elég ahhoz, hogy növeli a dopamin-szint. A nagy intenzitású sportok, mint a Freeletics, az agy elkezd kiadás dopamin csak néhány perc után. Ezt a nyilatkozatot teszi, hogy éberebb, célzottabb, javítja a koncentrációt. Minél többet futok, annál több dopamin szabadul fel.

Futtatása után, a dopamin szintjét csökkenti, míg a szerotonin szint növeli. A szerotonin egy hormonális antagonista, hogy a dopamin. Részt vesz a rendelet az alvás-ébrenlét ciklus test hőmérsékletét. Szabályozza az étvágyat, illetve csökkenti a fájdalmat, érzékenységet. Ez elsősorban ismert, mint egy jó hormon, mert a kiadás vezet egy érzés, a belső elégedettség.

Takarítás

Szükséges, hogy a méregtelenítés a hormonok tartani a testet, tiszta. Az emberi szervezetnek szüksége van egy egyensúly három makro – szénhidrátok, fehérjék, zsírok.

Zsír

Kövér az egyik legfontosabb elem a hormonális egyensúlyt. Egészséges zsír nyers anyagból kell előállítani, illetve fenntartani a megfelelő hormonális funkció. Bizonyos zsírok szükségesek újjáépítése a sejteket, illetve stabilizáló hormonok. Ez fontos, a női reproduktív rendszer.

Fehérje

Áztatott, vagy Csíráztatott dió, Bab, Magvak, Hal

Szénhidrátok

Antioxidáns gazdag zöldségek – Brokkoli, Spenót, Káposzta, Uborka

Gyógyító fűszerek, gyógynövények – Fahéj, Kurkuma, római Kömény, Fokhagyma, Gyömbér

Meg fogod tapasztalni, ragyogó bőr, stabil hangulatok, termékenység, következetes energia. Így mind a négy szokások fontos szerepet játszanak a fenntartása személy egészségét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *